Srpska lista potvrdila pokušaj hapšenja Milana Radoičića

„Pokušaj hapšenja potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića predstavlja nastavak progona političkih predstavnika Srba na Kosovu na koje Priština ne može da kontroliše“, saopštila je danas Srpska lista.

Kosovski mediji preneli su da je Radoičić juče pobegao sa Brnjaka i vratio se u Srbiju nakon što su kosovski policajci na prelazu utvrdili da je za njim raspisana poternica zbog kako se tvrdi „malverzacija sa građevinskim zemljištem u ski centru Brezovica u opštini Štrpce“.

Srpska lista odbacila je te optužbe, navodeći da njihov potpredsednik „nema nikakve poslovne veze u opštini Štrpce, niti ikakve vikendice i druge nepokretnosti“ u tom mestu.

„Zarad istine naglašavamo da na osnovu informacija kojima raspolažemo, zahtev za hapšenje gospodina Radoičića ne sadrži nijedan dokaz niti je navedena ikakva protivpravna radnja koju je on preduzeo, već se uopšteno govori o slučaju koji je pokrenut u vezi izdavanje dozvola za gradnju u opštini Štrpce sa kojom gospodin Radoičić nema nikakve veze“, piše u saopštenju.

Dodaje se da nije prvi put da se na prelazima prema Srbiji pojavljuju „tajne prijave i nalozi za hapšenje Srba, posebno onih koji su spremni da stanu u odbranu slobode našeg naroda na ovim prostorima“.

„Svesni smo da je u poslednjih nekoliko nedelja pojačana aktivnost kosovskih institucija da sa političke scene uklone Srpsku listu kao bedem odbrane Srba, ali smo razumeli te poruke i takvo delovanje nas neće uplašiti i obeshrabriti u daljoj borbi za naš narod“, naveli su iz Srpske liste.

Pozvali su Srbe na Kosovu da ostanu suzdržani, da „ne nasedaju na provokacije i nastave da zajedno sa Srpskom listom i državom Srbijom brane pravo na opstanak na ovim prostorima“.

Mediji su preneli da je Radoičić juče „pobegao“ policiji kada su uvideli da je na poternici zbog slučaja Brezovica, a da su mu na Brnjaku ostala lična dokumenta.

Izvor :
Beta, Nova S, RTK2, Medija centar