Site icon Medija centar

Srpska lista: Delević na koga je nedavno pucano nema veze sa današnjim hapšenjem

Srpska lista reagovala je na objavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svečlje i istakla da su uzaludni njegovi pokušaji da poveže današnje hapšenje u Kosovskoj Mitrovici sa nedavnim ranjavanjem Milana Delevića.

„Uzaludni je pokušaj Dželala Svečle da napravi vezu između današnjeg hapšenja u severnoj Кosovskoj Mitrovici i pokušaja ubistva Miljana Delevića, kako bi opravdao svoje kriminalce u uniformama specijalnih jedinica koje su sa leđa pucale u Delevića pre par nedelja na Bistričkom mostu, i koje su nelegalno prisutne na severu Кosova i Metohije“, navode iz Srpske liste.

„Delević, koga su nedavno hteli da ubiju Кurtijevi specijalci nema veze sa današnjim hapšenjem niti je on uhapšen, tako da svaka vrsta paralele koje nevešto Svečla kreira je još jedan dokaz čiste politizacije i skrivenih namera Prištine“, navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste navode da je više nego očigledno da je „Кurtijev ministar pokušao da današnjom akcijom sebi da alibi za konstantno maltretiranje srpskog naroda, poštenih i uglednih Srba koji žele da žive u miru na severu Кosova i Metohije i koji nemaju nikakve veze sa bilo kojom kriminalnom radnjom nekih pojedinaca. Politizacijim današnjeg slučaja Кurti i Svečla žele da sebi daju alibi za maltretiranje građana dovodeći u vezu kriminalnu aktivnost pojedinaca na severu sa celokupnim srpskim narodom“.

Napominju da ni direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković, niti predsednik Vučić, niti jedan predstavnik Srpske liste ne podržava kriminalne radnje bilo kog lica, ali „nelegalna aktivnost jednog lica ne može biti opravdanje za nelegalno delovanje Svečlinih specijalaca koji mesecima maltretiraju srpski narod na severu Кosova i Metohije“.

Exit mobile version