Spirić: Evakuisano blizu 120 porodica iz 11 stambenih zgrada u Bošnjačkoj, vodostaj Ibra u blagom porastu

Ispred isturenog odeljenja Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“ u ulici Nemanjina u Bošnjačkoj mahali danas se obratio predsednik opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.

Nakon što je prethodno apelovao na građane da pomognu u izgradnji nasipa kod istočnog mosta, naglasio je da vanredne situacije poput ove iziskuju solidarnost i jedinstvo, kako bi jedni drugima pomogli.

Precizirao je da su zgrade koje su u Bošnjačkoj mahali poplavljene opštinske, kao i zgrade koje je izgradio kosovsko-mitrovački okrug.

U obraćanju medijima danas je otkrio da je blizu 50 porodica iz ukupno sedam stambenih zgrada kod istočnog mosta – evakuisano. Sa druge strane, prema njegovim rečima, u Nemanjinoj ulici – u blizini obdaništa u Bošnjačkoj će se evakuisati još dve.

U naknadnom saopštenju večeras, precizirao je da je ukupan broj porodica koje su evakuisane u ovom naselju 120 i to iz ukupno 11 zgrada.

Više od 30 ljudi, kako je dodao, privremeno je smešteno u Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici.

„Vodostaj reke Ibar u blagom je porastu prethodnih pola sata – za oko 5cm“, navodi se u saopštenju.

Zahvalio se vatrogasno-spasilačkom timu, kao i inspekcijama, a ponajviše građanstvu koji danas pokazuje solidarnost i naglasio da borba sa poplavama neće prestati.

„Maksimalna posvećenost Vatrogasne službe, Opštine, kao i svih javnih preduzeća na terenu sa ovom vodenom stihijom. Ekipe ostaju na terenu i prate situaciju“, naglasio je.

Poručio je i da mesta panici nema, da je budnost nadležnih službi na najvišem nivou, ali i da se pomaže svim porodicama – bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Situacija u ovim delovima naselja Bošnjačka mahala i dalje je alarmantna.

Građani uz spasilačke ekipe pomažu u izgradnji nasipa, na licu mesta su i ekipe Hitne pomoći. Rad je dodatno otežan jer od danas, u ovim ulicama, nema ni struje.

Evakuisane porodice koje trenutno nemaju privremeni smeštaj , mogu se javiti na sledeći broj telefona : 064 85 23 709
Izvor :
Kossev