Smenjen šef Jedinice za specijalne istrage u Kosovskoj policiji

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Šef Jedinice za specijalne istrage u Kosovskoj policiji (bivša Radna grupa) Šemsi Haziri smenjen je sa ove funkcije, potvrdio je za Kallxo. Haziri je rekao da mu je odluka saopštena usmeno, a razloge za otpuštanje ne zna još uvek.

„Ono što trenutno mogu da potvrdim je da sam smenjen, ali mi je to usmeno saopšteno da od petka neću biti na toj funkciji. Biću u policiji, ali ne na poziciji koju sam imao (šef specijalne istražne jedinice, bivša Operativna grupa). Nisu saopštili razloge, ja sam zatražio razloge, nisu mi dali. Ovo je sve što znam“, rekao je za Kallxo.

Haziri je najavio da su mu do sada ponuđena tri mesta u Kosovskoj policiji. „Ne mogu još da dam odgovor. Ponudili su mi tri pozicije, ali ni ja ni oni nismo odlučili“ – nastavio je on.

Odeljenje kosovske policije na čelu sa Šemsijem Hazirijem istraživalo je slučaj sada suspendovanog šefa KEK-a Nagipa Krasnićija, koji je uhapšen po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova pod sumnjom da je izvršio krivična dela: Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja; vršenje uticaja i sukob interesa.

Upravni odbor Kosovske energetske korporacije (KEK) je 25. aprila doneo odluku da suspenduje glavnog izvršnog direktora Nagipa Krasnićija.

Ovaj portal je i objavio izveštaj o slučaju Nagipa Krasnićija.

Izvor :
Kallxo, Kossev