Site icon Medija centar

Slobodan Cvetković novi ministar privrede u Vladi Srbije

Za novog ministra privrede u Vladi Srbije izabran je Slobodan Cvetković, član Socijalističke partije Srbije, javnim glasanjem uz zvižduke i buku opozicionih poslanika.

Za Cvetkovića je u Skupštini Srbije od 150 prisutnih glasalo 148 poslanika, dvoje je bilo protiv, a uzdržanih nije bilo.

Cvetković je u Skupštini položio zakletvu koja se od buke nije čula, dok je predsednik Skupštine Vladimir Orlić opoziciji koja protestuje rekao da treba da se stidi.

On je na tom mestu zamenio Radeta Bastu, nekadašnji kadar Jedinstvene Srbije, koji je smenjen zbog insistiranja da Rusiji treba uvesti sankcije i da se Srbija okrene Evropskoj uniji.

Slobodan Cvetković na mesto ministra privrede dolazi sa funkcije direktora Novosadskog sajma.

Kako piše u biografiji na „Istinomeru“ Cvetković je diplomirao i magistrirao na Univerzitetu „Braća Karić“, a potom je radio na otvaranju brojnih odeljenja tog fakulteta širom Vojvodine.

Bio je direktor Javnog preduzeća „Sportski centar“ u Beočinu, a od 2004. do 2012. godine bio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine.

Od marta 2013. godine bio je na funkciji pomoćnika direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo „NS seme“.

Odlukom Vlade Srbije 31. jula 2014. godine imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije, a iste godine postao je i generalni direktor Novosadskog sajma.

Od 2007. godine član je Socijalističke partije Srbije, a 2012. izabran je za predsednika Gradskog odbora SPS u Novom Sadu.

Exit mobile version