„Simić iz Srpske liste napustio emisiju na RTS-u, vladu Aljbina Kurtija nije“

Igor Simić sa liste Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, napustio je sinoćnju emisiju „Reč na reč“ na Radio-televiziji Srbije (RTS).

Nakon govora Miloša Jovanovića iz koalicije NADA na račun glasanja Srbije u UN-u o Rezoluciji kojom je osuđena ruska agresija, ali i po pitanju Kosova, obratio se Igor Simić koji je rekao da napušta emisiju i da je za njega ova diskusija „završena“.

„Imali ste prilike da čujete šta kažu oni koji žele da vas prevare i uzmu vaš glas napadajući Aleksandra Vučića u trenutku kada Aljbin Kurti pokušava da izazove rat“, rekao je Simić.

On je ponovio tvrdnje predsednika Srbije da je za jutro planirano „proterivanje srpskih policajaca“.

„Nakon svega onoga što sam mogao da čujem, meni je ispod časti da nastavim dalje učešće“, rekao je Simić i napustio debatu na RTS-u.

I kritike ocenio kao „prazne priče“. I pored apela voditelja da ostane, Simić je izašao.

Bilo je verovatno planirano, rekao je Miloš Jovanović za Simićevo napuštanje emisije.

Napuštanje Igora Simića emisije postala je viralna scena za korisnike društvenih mreža sinoć, posebno za Srbe na Kosovu.

U seriji negativnih komentara na račun ovog visokog funkcionera Srpske liste, njegov se izlazak povezuje sa onim što je prethodilo, a to je informacija koju je kandidat za poslanika i takođe nekadašnji visoki politički funkcioner sa Severa, Slaviša Ristić, saopštio javnosti Srbije – koje su plaćene funkcije u sistemu Republike Srbije na kojima se Simić nalazi: poslanik u Skupštini Srbije (Simić je poslanik u kosovskom parlamentu, prim.red), direktor Fonda za penzijsko i invalidasko osiguranje, predavač na Ekonomskom fakultetu, predsednik nadzornog odbora (tokom godina to je bila JP Mreža Most, prim.red), član saveta Pravnog fakulteta.

Ono što nije Ristić saopštio, a što se komentariše kao navodni (mogući) razlog zbog kojeg je Simić izašao jeste platna lista Republike Kosovo. Simić je inače poslanik u kosovskom parlamentu i tokom godina učesnik više odbora pri ovoj instituciji.

Nekadašnji je bliski saborac Olivera Ivanovića iz kojeg perioda je upućivao oštre kritike na račun vlasti. Olivera Ivanovića napustio je dok je bio u zatvoru.

Trenutak koji je prethodio Simićevom napuštanju debate na RTS-u, možete pogledati u videu od 56. minute.

Simićevo napuštanje emisije naišlo je na osudu i drugih gostiju političke debate poput Milice Đurđević Stamenkovski iz Zavetnika koja je ovo ocenila kao „nepoštovanje građana i političkih neistomišljenika“.

Ovaj gest izazvao je mnogo reakcija i na Tviteru pa su neki napisali: „Igor Simić iz Srpske liste napustio studio tokom emisije Reč na reč. Vladu Aljbina Kurtija nije“.

„Šest plata iz budžeta Srbije, šest masnih plata za Vučićevog Srbina po profesiji… Bio najbliži saradnik Olivera Ivanovića nedugo zatim naručuju svilen konac za brata Milana. Treba ih sve ovako raskrinkati“, glasio je jedan od komentara korisnika Tvitera.

U emisiji su gostovali još Slaviša Ristić iz koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, Aleksandar Šešelj iz Srpske radikalne stranke, Veljko Odalović sa liste Ivica Dačić – Premijer Srbije.

Izvor :
Nova.rs/KoSSev