Sednica SO S.Mitrovice zakazana za petak – najavljena diskusija o stanju u opštini nakon poplava

Sednica Skupštine opštine Severne Mitrovica zakazana je za petak u 15.00 časova u sali ove institucije.

Reč je o 13. redovnoj sednici, na kojoj će odbornici, nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, raspravljati o trenutnom stanju u gradu nakon nedavnih poplava.

Takođe, odlučivaće se i o prestanku mandata Odbora za Zajednice u prethodnom mandatu, odnosno formiranju novog Odbora za zajednice.

Na dnevnom redu biće i formiranje Komisije za Politiku i Finansije (KPF), a predviđena je i tačka Razno.

Nova sednica održaće se svega nedelju dana nakon poplava koje su zahvatile Kosovo. Uoči najave za održavanje sednice, a nakon povlačenja nivoa reke Ibar koji je u naselju Bošnjačka mahala pričinio veliku štetu, predsedavajući SO Severna Mitrovica uputio je poziv građanima da istu prijave, odnosno podnesu zahtev kako bi im se pomoglo.

Ovo je treća sednica skupštine opštine Severne Mitrovice koja se održava nakon što su Srbi napustili kosovske institucije, odnosno odbornici Srpske liste izašli iz lokalnih skupština na Severu Kosova.

Prva je održana sredinom decembra meseca kada je 15, odnosno 16 sa zamenikom predsedavajućeg, novih odbornika položilo zakletve. Među njima je jedini odbornik iz srpske zajednice Dušan Milunović, ispred GI „Srpski opstanak“.

Za novog predsedavajućeg Skupštine opštine Severna Mitrovica tada je izglasan Nedžad Ugljanin iz GI „Mitrovica“.

Potom je 30. decembra održana 12. redovna sednica, na kojoj je predstavljen izveštaj o bezbednosnoj situaciji nakon završetka najnovije krize na Severu. Govorilo se i o radu skupštine i institucija usled toga što opština radi bez izvršne vlasti, ali i nekadašnjih zaposlenih srpske nacionalnosti.

Izvor :
Kossev