Sastanak Vučića i Lajčaka na marginama sednice Skupštine Ujedinjenih nacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom na marginama otvaranja Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Na Instagram nalogu predsedika Srbije je ocenjeno da je razgovor bio „koristan“.

„Koristan razgovor sa Miroslavom Lajčakom na marginama 77. Generalne skupštine UN i dobra prilika da još jednom istaknemo zalaganje Srbije u cilju očuvanja mira i stabilnosti celog regiona“, navedeno je u objavi.

Sastanak lidera Zapadnog Balkana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče ručku koji je za lidere Zapadnog Balkana priredio visoki predstavnik Evropske unije za spolјnu politiku i bezbednost Žosep Borel.

„Evropska unija jeste jedan od ključnih i strateških partnera Srbije, ali se i ovom prilikom ponovila tema uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji“, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbije.

„Pokušao sam da objasnim poziciju Srbije, koja je i dosledna i teška, ali za nas jedina moguća, jer Srbija nastavlja da vodi nezavisnu politiku u skladu sa principima međunarodnog prava“, naveo je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je na jednom od sastanaka u Njujorku dobio još jednu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova i da će Srbija raditi na tome i ćutati dok kosovska strana ne bude pokušala da uđe u neku od međunarodnih institucija, kada će se iznenaditi brojem zemalja koje misle drugačije.

Izvor :
N1 Srbija, FoNet, Kim