Rizvanoli: Zbog akcija protiv droge i kriptovaluta – smanjeno nenormalno trošenje struje na Severu

Nakon što je po otkrivanju novih laboratorija za proizvodnju droge u nedelju u severnom delu Mitrovice, kazala da su upravo one, navodno razlog što se naplati struje na Severu „bande“ protive – kosovska ministarka privrede danas je poručila da ovakve policijske akcije pomažu u smanjenju troškova električne energije.

„Zbog akcija protiv uzgoja droge i rudarenja kriptovaluta, prestao je nenormalan porast potrošnje električne energije na Severu“, napisala je na Tviteru, Artane Rizvanoli.

Njenu objavu pratio je i grafikon, prema kojem je, kako ona tvrdi, u 2022. godini došlo do smanjenja potrošnje električne energije u četiri opštine na Severu Kosova i to za 3 odsto.

Prema ovom grafikonu, potrošnja struje na Severu bila je najveća u 2020. godini.

Rizvanoli se oglasila i u nedelju, kada su u severnom delu Mitrovice otkrivene i uništene čak tri laboratorije za proizvodnju narkotika i uhapšena dvojica muškaraca. Vrednost ovih laboratorija, uz opremu, procenjena je na 2,3 miliona evra.

I tada je ovakve kriminalne aktivnosti povezala sa neplaćanjem struje na Severu.

„Ovo je razlog zašto se naplati i plaćanju struje u severnim opštinama protive, ne naši tamošnji građani, već kriminalne bande čiji nelegalni poslovi uspevaju na ovoj ukradenoj struji i koji su povezani sa strukturama pod kontrolom Srbije i tretirani kao heroji u Srbiji“, navela je Rizvanoli u nedelju.

Izvor :
KoSSev