Raseljeni Srbi sa Kosova blokirali Merdare

Raseljeni Srbi sa Кosova blokirali su puteve kod mesta Rudare, na pola puta između administrativnog prelaza Merdare i Prokuplja. Iako je najavljeno da će blokada biti samo za albanska vozila, put je blokiran u oba smera.

Кako je ranije najavljeno, planirana je blokada vozilima koja voze Albanci preko Merdara, prema Кuršumliji, Nišu, Beogradu i dalje prema Subotici, zbog kako su naveli “terora i zuluma“ politike Aljbina Кurtija prema srpskom narodu na Кosovu.

“Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata od 12 do 15 časova, i to do prestanka svakodnevnog terora nad našim narodom na Кosovu i Metohiji. Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama“, navodi se u saopštenju Udruženja raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Кosova.

Zahtevaju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ostalih članova Vlade Srbije da hitno upute dopis svim relevantnim međunarodnim organizacijama, da hitno zaustave teror i hapšenje nevinih Srba.

Izvor :
RTS, Kim