Site icon Medija centar

Rama: Sutra neće biti zajedničke sednice vlada Kosova i Albanije

Premijer Albanije Edi Rama najavio je danas da neće biti zajedničkog sastanka vlada Albanije i Kosova koji je bio predviđen za sutra u Đakovici i kao razlog za to je naveo da kosovski premijer Aljbin Kurti„ „nije prihvatio uski format sastanka premijera, ministara spoljnih poslova i ministara odbrane“.

Rama je medijima izjavio da je Kurti bio sa se prvo održi sastanak a da se posle toga održi sastanak na kojem je Rama insistirao.

„Ovo je vanredna komunikacija koja se odnosi na sutrašnji sastanak dve vlade u Đakovici. Obavestio sam premijera Kurtija da u uslovima pogoršanja odnosa Kosova sa celom evroatlantskom zajednicom, ovaj sastanak ne može da se održi pod predviđenim uslovima. Razgovarao sam popodne sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom, zamolio sam Aljbina da se sutra sastanemo u Đakovici, u užem formatu, odnosno sa ministrima spoljnih poslova i odbrane“, rekao je Rama.

Dodao je da nažalost sa premijerom Kurtijem nije postignut dogovor o promeni formata.

„Ali to (održavanja zajedničke sednice) nije moguće jer nije trenutak za stvaranje lažne slike o tome šta se zapravo dešava u realnosti Kosova danas“, dodao je Rama.

Exit mobile version