Rakić: Sutra odluka o narednim koracima, u nedelju protest

Predsednik Srpske liste, Goran Rakić najavio je za sutra hitan sastanak sa predstavnicima kosovskih institucija na severu Kosova, kao i protest zakazan za podne u nedelju.

Suspenzija komandira Regionalne direkcije Sever, Nenada Đurića, uništenje je Briselskog sporazuma, naveo je Rakić.

„Mogu slobodno da kažem da je ovo kap koja je prelila čašu i da je ovo bukvalno uništenje Briselskog sporazuma i mogu slobodno da kažem vodi ka uništenju srpskog naroda. Teror koji Priština sprovodi proteklih dan, nedelja i meseci više ne možemo da trpimo, to smo jasno izneli i na sastanku sa predsednikom Vučićem i sa vrhom vlade i sutra ćemo imati sastanak sa predstavnicima, rukovodiocima svih institucija, sutra ćemo doneti konačnu odluku o merama, ali te mere ćemo doneti uz konsultaciju sa predstavnicima svih institucija, naročito na severu“, rekao je Rakić na vanrednoj konferenciji za medije.

Dodao je da će u nedelju u podne biti održan prvi protest.

„Nikada nećemo stati, nikada se nećemo umiriti, i ono što je posebno važno, biće to politički, demokratski, nenasilan otpor naroda. I to posebno naglašavam da čuju i zemlje Kvinte, da će taj otpor naroda biti miran, ali kao što sam i na prošloj konferenciji za štampu rekao, mi zaista ne znamo u šta će se to pretvoriti i šta će to na terenu izroditi“, istakao je Rakić.

Na današnjoj konferenciji je takođe potvrđeno da se komandir Regionalne direkcije Sever, Nenad Ðurić, razdužio, te da više nije pripadnik Kosovske policije.

„Ja neću da budem deo laži, već deo istine i ja od danas više ne želim više da budem pripadnik Kosovske policije, zato što hoću svetla čela i čista obraza da izađem pred Božji sud“, poručio je Đurić.

„Moje poreklo i buduća pokoljenja ne dozvoljavaju da budem neko drugi, da budem nešto što nisam, da radim nešto protiv sebe. Ja sam rođen ovde, moja porodica koju neizmerno volim je ovde, ovde je sve moje i nema te cene kojom se to može prodati, niti ucene kojom se to može predati“ – rekao je Đurić, zahvalivši se svima koji mu pružaju podršku, a posebno srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću. 

„Mojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na svim rečima i delima prema meni lično koja mi još više ugrađuju ponos našeg postojanja“, kazao je.  

Izvor :
Radio Kontakt Plus