Radojević: Srbi neće promeniti stav o preregistraciji

Predsednik Opštine Severna Mitrovica Milan Radojević rekao je da ne može da zamisli situaciju da kosovska policija piše kazne sanitetu ili autobusu koji prevozi decu i da Srbi stoje sa strane i to samo zato što imaju KM oznake. „Sa tim oznakama mogu da putuju svuda u svetu sem na KiM zbog hira jednog čoveka iz Prištine“, istakao je Radojević.

Predsednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević rekao je za RTS da je kosovska policija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak krenula sa uručivanjem opomena, ali sigurno je da to neće promeniti stav Srba na severu KiM po pitanju preregistracije.

“Srbi na severu KiM zaista nisu nikome pretnja, želimo da živomo život dostojan čoveka. Sa naše strane neće biti nikakvih incidenata ili problema, sve dok ne bude izrečena prva kazna, što može da se dogodi po najavama Prištine za 21 dan. Ali videćemo šta je realnost na terenu”, istakao je Radojević.

Dodao je da su građani odlučni u tome da ne dođe do bilo kakvih promena kada su u pitanju registarske oznake.

“Pitanje je kako bi se ta odluka sprovela na terenu, što se tiče pisanja kazni. Imam apsolutno poverenje u ljude u Regionalnoj direkciji Sever i mislim da će doneti pravu odluku u interesu naroda”, napomenuo je.

Naglašava da je Priština u prethodnom periodu postavila više baza na severu KiM i dovela jedinice iz drugih krajeva.

“Ono što možemo očekivati da ove jedinice uručuju i opomene, ali i da uručuju kazne. Nadamo se da će za ove tri nedelje međunarodna zajednica izvršiti dodatni pritisak na Prištinu i da speči tenzije. Svedočimo upornosti Aljbina Kurtija da nastavi sa implementacijom ove odluke”, rekao je Radojević.

Izvor :
RTS, RTV KIM