Radoičić: Kurtijeva pretnja Srpskoj listi pokazuje da on ne želi dijalog

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić reagovao je na izjavu premijera Kosova Aljbina Kurtija da „ljudi iz Srpske liste treba da plate i pate za grešku koju su napravili“ (neučestvovanje na izborima na severu), navodeći da pretnje koje je Kurti uputio jasno pokazuju da on ne želi dijalog, ni mir.

“99.9% srpskog naroda je odlučilo da neće na izbore pod pritiskom čizama tvojih specijalaca i Srpska lista je sledila tu odluku jer je bila i uvek će biti uz svoj narod” navodi se u saopštenju potpredsednika Srpske liste.

Radoičić navodi da je svestan da Kurtijeva pretnja nije naivna jer je u prethodnom periodu pokazao, kako stoji u saopštenju, „da može da izaziva haos, podstiče na sukobe i mržnju, zloupotrebljava institucije i njima progoni Srbe bez ikakvih dokaza“.

„Želim da ti poručim da nas nisi ni malo uplašio, niti nas u Srpskoj listi, niti srpski narod. Da si samo još jedan okupator koji misli da može silom da podjarmi srpski narod, ali imaj na umu da nas ima više nego što nas možeš pohapsiti. Živela Srbija! Živeo srpski narod“, poručio je Radoičić.

Izvor :
KIM