Pucnjava u Gračanici, ranjen Srbin

Lj.M. iz Lipljana ranjen je sinoć ispred jedne diskoteke u Gračanici.

Prema saznjanima portala “Kosovo onlajn”,  na njega je pucao  Albanac.

Navodi se i da je “ranjeni Srbin  zadobio prostrelnu ranu na desnoj butini gde je metak prošao”, i da se trenutno nalazi u stabilnom stanju.

Ovaj portal prenosi i izjavu komandira policijske stanice u Gračanici Bratislava Trajkovića, koji je naveo da se  „za osumnjičenim i dalje traga“.

„Povređeni muškarac je hospitalizovan u bolnici „Simonida“ i nije životno ugrožen“, rekao je Trajković za Kosovo onlajn.

Diskoteka ispred koje se dogodila pucnjava nalazi se na ulazu u Gračanicu iz pravca Lapljeg Sela.

Kancelaria za KiM: Od početka ove godine ovo je ukupno stoti incident prema Srbima na KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u pitanju  Ljubomir Mirić (55) i da je sa “prostrelnom ranom u predelu desne butine sinoć oko 23 časa primljen u KBC Gračanica”.

“Povređenog Srbina odmah su posetili Ljiljana Šubarić, gradonačelnica Gračanice, Novak Živić, predsednik Privemenog organa Grada Priština i Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan, kako bi se uverili u zdravstveno stanje pacijenta i ponudili svu potrebnu pomoć kako bi imao najkvalitetniju negu za što brži oporavak”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija za KiM navodi da je “od početka ove godine ovo ukupno stoti incident prema Srbima na KiM”.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava zabrinutost zbog ovog napada na Ljubomira Mirića i zahteva da napadač bude uhapšeen i adekvatno sankcionisan. Prema rečima samog oštećenog, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga zna od ranije. Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih. Izlivi nasilja na KiM kojima gotovo svakodnevno svedočimo nesumljivo su posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Izvor :
Kosovo online, Kancelarija za KiM, Medija centar