Prvi Dečiji festival „SMILE FEST“ u nedelju u Gračanici

U sklopu obeležavanja „Dana Opštine Gračanica“, Opština Gračanica i Turistička organizacija Gračanice organizuju prvi Dečji festival „SMILE FEST“.

Ovaj jednodnevni porodični festival održaće se u dvorištu Doma Kulture „Gračanica“ gde će posetioci biti u prilici da uživaju u višesatnom programu namenjenom najmlađoj publici. Vreme održavanja festivala biće od 17.00 do 20.00 časova.
Dečji festival obeležiće mnogobrojne aktivnosti koje će se odvijati u dvorištu Doma Kulture, gde će se smenjivati različiti nastupi Udruženja animacije dece „Veseli Čuperci“ koji su tu, da naprave pravu dečiju zabavu.
„Na festivalu će atmosferu dočarati štulaši u kostimima, žongleri sa raznovrsnim akrobacijama, kao i raznosvrsni mađioničarski trikovi. Deca koje to vole moći će da isprobaju crtanje po licu specijalnim bojama, nakon čega sledi bubble show u sklopu kog se prave ogromni balone od sapunice u koji deca mogu da uđu. Ne samo decu već i odrasle razveseliće baloni koje prave vešte ruke animatora iz udruženja „Veseli Čuperci“ u svega nekoliko pokreta i koji imaju oblike omiljenih životinjica, prelepih cvetića, veselih leptirića ili veoma oštrih mačeva, opasnih pištolja i pušaka“, navodi se u saopštenju.
Dečji festival „SMILE FEST“ posvećen je prvenstveno deci ali i odraslima koji žele na trenutak da probude dete u sebi i uživaju mnogobrojnim aktinostima koje će biti organizovane u sklopu festivala.

Izvor :
Medija centar Čaglavica, TOG