Produžen pritvor i šestorici osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje

Dvanaest osoba je u pritvoru zbog sumnje da su silovali jedanaestogodišnjakinju iz Prištine i izvršili delo trgovina ljudima nad njom, u odvojenim slučajevima – juna i avgusta ove godine.

Ali hapšenje sedam osoba izvršeno je nakon više od dva meseca.

Portparolka Osnovnog suda u Prištini Mirljinda Gaši potvrdila je za Express da je šest osoba osumnjičenih za krivična dela „trgovina ljudima”, „seksualne usluge žrtve trgovine ljudima” i „silovanje” dobilo dva meseca pritvora, dok je sedmo lice uhapšeno septembra i dalje pod merama pritvora.

„Povodom Vašeg zahteva za informisanje, obaveštavamo Vas da nakon zahteva Osnovnog tužilaštva u Prištini za produženje mere pritvora protiv okrivljenima – D.R., G.S., B.S., F.S., M.S. i M.R. – Osnovni sud u Prištini, Odeljenje za teška krivična dela, 01.10.2022. godine, produžio je meru pritvora za još dva meseca svakom posebno, dok je sedmo lice uhapšeno naknadno, i to od 13.09.2022, u pritvoru“, rekla je Gaši za Express.

Gazeta Express je prethodno javila da je prištinski sud produžio pritvor za još dva meseca petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnje devojčice u avgustu, a među privedenima su i tri maloletnika.

Izvor :
Gazeta Ekspress, Kontakt plus, RTV KIM