Predškolci u gostima kod gradonačelnice Gračanice

Predškolci „Đurđevka“ danas su sa svojim vaspitačima, u okviru obeležavanja dečije nedelje posetili opštinu Gračanica. Njih je ispred opštinske zgrade dočekala gradonačelnica Ljiljana Šubarić sa direktorkom odeljenja obrazovanja Brankicom Nićić, a potom je buduće prvake ugostila u svom kabinetu i sali Skupštine opštine.

Šubarićeva je budućim prvacima poručila da budu poslušni i vredni.

„Čestitam vam vašu nedelju. Vi ste naša radost i naša nada a mi smo tu da vam pomognemo da se osećete bezbrižno i da porastete veliki i izrastete u dobre ljude“ poručila je ona.

Deca su, osim prostorije Skupštine Opštine, posetila i kabinet predsednice nakon čega su svoje druženje sa animatorima crtanih junaka „Maše i Mede“ u okviru Dečije nedelje nastavili na platou ispred Opštine Gračanica gde su pozdravljali prolaznike.

Predškolci „Đurđevka“ prethodnih dana posetili su institucije na teritoriji opštine Gračanica, Crkvu Svetog Dimitrija u Sušici a aktivnosti, deci u čast, biće nastavljene i narednih dana.

Manifestacija Dečija nedelja se svake godine obeležava od 05. do 10. oktobra, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu, na njihove potrebe u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

Izvor :
Medija centar Čaglavica, Naša Gračanica