Site icon Medija centar

Predsednica Osmani se sastala sa specijalnim izaslanicima Nemačke i Austrije za Zapadni Balkan

Predsednica Kosova Vjosa Osmani dočekala je danas na sastanku specijalne izaslanike Savezne Republike Nemačke i Republike Austrije za Zapadni Balkan Manuela Sarrazina i Johannesa Eignera, saopšteno je iz kabineta kosovske predsednice.

Navodi se da se na sastanku se razgovaralo o poslednjim dešavanjima na Kosovu i u regionu, uključujući saglasnost o osnovnom sporazumu, kao i planu implementacije između KOsova i Srbije, kao i bezbednosnim dešavanjima na severu Kosova.

„Predsednica Osmani je naglasila da Kosovo nastavlja da se konstruktivno angažuje na doprinosu dugoročnom miru u regionu. U tom smeru, predsednica je naglasila da nedavne kriminalne akcije na severu Republike Kosovo, orkestrirane od strane nelegalnih struktura koje podržava Beograd, imaju za cilj zastrašivanje i pretnje lokalnog srpskog stanovništva, kao i stvaranje klime straha i nesigurnosti. Uprkos tome, predsednica Osmani je naglasila da će Kosovo nastaviti da bude u potpunosti koordinisano sa međunarodnim saveznicima kako bi nastavilo napore za trajni mir, bezbednost i stabilnost, dok je posvećeno sprovođenju reda i zakona na celoj teritoriji Republike“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da se Osmanijeva zahvalila Sarrazinu i Eingeru za posvećenost Nemačke i Austrije punoj integraciji Kosova u evroatlantske institucije, a koordinacija Kosova sa saveznicima nastaviti će se ističe nastaviti.

Exit mobile version