Predsednčka odlikovanja Đuriću i Filipoviću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja kapetanu Nenadu Đuriću, suspendovanom direktoru Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever i kapetanu Aleksandru Filipoviću, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever.

„Vi ste svoju državu poslušali, čak i kada se sa njenim odlukama niste slagali, uradili ono što vam je srce želelo i najčasnije ste se poneli, kada ste bili onemogućeni u vršenju svoje dužnosti“, poručio je Vučić u Predsedništvu Srbije.

Istakao je da su oni branili iskonske evropske vrednosti, bar onakve kakve bi trebalo da budu, a to je i poštovanje potpisanih međunarodnih sporazuma.

„Hvala vam što ste čuvali mir, stabilnost sve ove godine, za prkos, za veru, za nadu i ljubav koji se ste pokazali prema srpskom narodu i državi Srbiji, prema Kosovu i Metohiji“, poručio je Vučić.

„Vaša mirna i staložena, ali odlučna akcija ni protiv koga usmerena, koja vas je svrstala u red onih običnih junaka o kojima se retko govori jeste nešto na šta možete da budete ponosni“, istakao je predsednik. 

Vučić je Đuriću uručio Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena koji se dodeljuje za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti.

Kapetanu Filipoviću, predsednik je uručio Zlatnu medalju za hrabrost „Miloš Obilić“, koja se dodeljuje za dela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.

Dodeli odlikovanja u Predsedništvu Srbije prisustvovali su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i drugi predstavnici Kancelarije za KiM, kao i članovi porodica odlikovanih policajaca.

Đurić: Čast od Vučića i države

Najveća čast je kada vas vaša država Srbija i vaš predsednik Aleksandar Vučić svrstaju u red velikih i slavnih, izjavio je za današnju „Politiku“ Nenad Đurić.

„Od početka svog rada na ovoj poziciji dao sam sve od sebe da stvorim atmosferu među policajcima da se osećaju slobodno i bez ikakvih opterećenja. Da svoj posao obavljaju lagodno i da svako ima jednaka prava među nama. Uspeo sam u tome i veoma mi je drago zbog toga“, rekao je Đurić.

Izvor :
Tanjug, KIM