Poslanica u Skupštini Srbije T. Manojlović: Zašto ćuti Srpska lista, ćerka firma SNS i zašto ćuti Kancelarija za Kosovo i Metohiju, o čemu se radi?

Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Tatjana Manojlović pozvala je odbornike Skupštine opštine Gračanica  i gradonačelnicu Ljiljanu Šubarić da ponište, kako je navela  vrlo štetnu odluku o razmeni nepokretne imovine između Opštine Gračanica i Redže Šoši.

Ona je na konferecniji za novinare u holu Skupštine Srbije podsetila i da je pre četiri godine Opština Gračanica deo teritorije poklonila opštini Kosovo polje.

“Tada je predsednik Srbije tvrdio da Srba tamo nema. Nije tačno da ih nema, ali ih je sve manje i manje, ali ih slične odluke  destimulišu”

“Zašto o ovome ćuti Srpska lista, ćerka firma SNS i zašto ćuti Kancelarija za Kosovo i Metohiju, o čemu se radi”, upitala je Manojlovićeva.

Navela je da se “slično dešava i u Štrpcu, već dugo, rekavši da Brezovica nije ostala samo bez breza, već i bez Srba.

“Nikla su čitava novoizgrađena stambena naselja turistička, ali u njima Srba nema”.

Manojlovićeva je podsetila da je manastiru Visoki Dečani vraćeno  presudom kosovskog Ustavnog suda 24 hektara zemlje, ali da lokalne vlasti i nakon šest godina “odbijaju da ga uknjiže”.

“Kadrovi Srpske liste svojim štetnim odlukama čine da se ova neprijatna situacija razreši baš patriotski, na najjednostavniji način, tako što Srba na tom prostoru neće biti ili će ih biti sve manje i manje. Tačno i to je možda jedan od načina da se problem reši – nema Srba, nema ni problema”, rekla je Manojlovićeva

“Podsećam još jednom da ono što se desilo u Gračanici je opasan presedan. Nema nijednog valjanog atgumenta za to.Nezadovoljni građani iz Gračanice kažu ugušiće ih tišina”, zaključila je Tatjana Manojlović.

Izvor :
Medija centar Čaglavica