Portparol Vlade Kosova nakon bojkota novinara: Javni interes nije bio na prvom mestu

Portparol Vlade Kosova, Perparim Krieziu, oglasio se na svom Fejsbuku nakon što su novinari i snimatelji koji su danas pratili sednicu Vlade Kosova demonstrativno su napustili zgradu, jer im se ni skoro sat vremena nakon što je završena sednica, niko nije obratio na predviđenoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, to se dogodilo jer je posle sastanka održana interna sednica vladinog kabineta.

„Žalimo zbog onoga što se danas dogodilo. Kašnjenja na početku konferencije za novinare bila su razumna jer je nakon završetka sednice Vlade održana interna sednica vladinog kabineta. Konfrencija nakon sednice Vlade najavljeno je unapred. Uz svo uvažavanje medijskih radnika koji su bili prisutni u zgradi Vlade, zaista verujem da se ova situacija mogla izbeći”, napisao je on.

Krieziu dodaje, da danas nije bilo konferencije za novinare jer, kako je rekao, javni interes nije bio na prvom mestu.

„Medijske konferencije nakon sednice Vlade su od interesa za javnost. Danas nije bilo konferencije za medije jer javni interes nije bio na prvom mestu“, napisao je dalje.

Novinari akreditovani u Vladi Kosova koji su čekali obraćanje ministra finansija Hekurana Muratija i ministarke obrazovanja Arberije Negavci skoro sat vremena nakon što je završena sednica a niko se na predviđenoj konferenciji nije obratio demonstrativno su napustili zgradu Vlade Kosova.

Izvor :
Medija centar Čaglavica