Ponovo opljačkana crkva u Zupču

Crkva Sv. Otaca u Zupču ponovo je opljačkana noćas i to na Mali Božić. Iz crkve je odneto između tri i četiri hiljade dinara priloga koji su ostavili vernici.

U pitanju je novac koji je ostavljan u svesci u kojoj se beleže prilozi, dok novac sa ikona nije diran, kao ni u samoj suvenirnici, iako je i ona obijena.

Ovu je informaciju za KoSSev potvrdio šef operative KP u Zubinom Potoku Milan Đukić.

Lopov, ili lopovi u crkvu su ušli najverovatnije kroz obijen prozor, dok je drugi prozor crkve takođe otvoren, pretpostavlja se iznutra. Takođe su obijena i vrata od suvenirnice, ali iz nje ništa nije iznošeno.

Inače, nadzorne kamere nisu radile, a kako nam je Đukić kazao, one su polomljene tokom prethodne pljačke, krajem avgusta prošle godine.

Ova je crkva pljačkana u više navrata.

„Bogu je dosadilo“, kazali su nam meštani, koji su nam jutros i prijavili ovu krađu.

Prošle godine u februaru, pripadnici Kosovske policije uhapsili su mladića osumnjičenog za tešku krađu u pokušaju pljačke upravo ove crkve. Radilo se o 22-godišnjaku iz susednog sela Košutovo. Njemu se na teret tada stavljalo i više drugih krađa, takođe u verskim objektima u ovoj opštini. Kako KoSSev nezvanično saznaje, on je tada bio samo na krako priveden.

Izvor :
KoSSev