Policija Kosova se oglasila povodom slučaja Milana Radoičića

Policija Kosova je na svom Fejsbuk profilu saopštila da je Milan Radoičić sa još jednim licem 03.02. pokušao da uđe na teritoriju Kosova, preko prelaza Brnjak. Carinski službenici su zatražili da se vozilo parkira kako bi obavili kontrolu, ali su se lica odvezla u pravcu centralne Srbije, što kako se ističe, policijski službenici nisu mogli da spreče.

“Granični policajci, prema dužnostima i procedurama granične kontrole, zaustavili su to vozilo i započeli sa procedurama registrovanja i provere vozila i lica u tom vozilu“.

Dalje se navodi da policijski službenici, s obzirom na integrisani prelaz i mogućnost brzog prelaska na teritoriju centralne Srbije, nisu uspeli da ga zaustave.

“O slučaju je obavešten nadležni tužilac, koji je preporučio da se pokrene postupak ometanja službenog lica u vršenju dužnosti. U cilju istrage ponašanja i postupanja policijskih službenika, Policija Kosova je po službenoj dužnosti obavestila Policijski inspektorat radi dalje istrage i nadležnosti”, zaključuje se u saopštenju Policije Kosova.

Izvor :
Medija centar Čaglavica