Počelo potpisivanje ugovora između Srbije i onih koji su napustili kosovske institucije

U četiri opštine na severu Кosova danas je počelo potpisivanje ugovora između države Srbije i onih koji su napustili kosovske institucije uz posredovanje Кancelarije za Кosovo i Metohiju i onih koji su napustili kosovske institucije, saopšteno je iz kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Na ovaj način ispunjava se obećanje koje je našem narodu na КiM, koji je izašao iz institucija, dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić da će se država pobrinuti za svakoga od njih i da niko neće ostati bez podrške države”, navodi se u saopštenju

Kako se dalje navodi, ovim ugovorima, Srbi koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono, zdravstveno osiguranje itd. 

“Dakle, sva primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu, imaće sada od svoje države Srbije. Na ovaj način, država je poslala jasnu poruku da će naš narod koji predstavlja bedem ostanka i opstanka na Кosovu i  Metohiji biti zaštićen i zbrinut i da ima svoju državu iz sebe”, stoji u saopštenju.

Isplata ovih primanja krenuće redovno i građani će novac na računima imati već u decembru, najavljeno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Izvor :
Medija centar Čaglavica