PKS Srpskoj listi: Srbi vam strah, nemir i izdaju nece oprostiti

Nakon današnje zajedničke sednice četiri opštine sa severa Kosova, na kojoj su gradonačelnici i odbornici usvojili zajedničku deklaraciju saopštenjem za javnost oglasila se Partija Kosovskih Srba.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Današnja zajednička sednica četiri Skupštine opštine sa severa Kosova u Zvečanu, predstavlja poslednji čin tragične opere u režijiji Aleksandra Vučića a u izvodjenju Srpske liste. Bez stida i srama, danas se po ko zna koji put oni koji sebe nazivaju Srpskim prvacima sa Kosova skrivaju iza Srpskog narada i pominju ga u svakoj rečenici. Gospodo iz Srpske liste, zaboravljate da vi ne predstavljate Srpski narod već samo one ucenjene Srbe, koji su morali da vama daju glas kako bi svojoj porodici sačuvali minimalnu egzistenciju. Danas uz sav strah i tenzije koji su svakodnevica na severu Kosova, a sve zahvaljujući vama i vašem premijeru Aljbinu Kurtiju koji ste sve gradjane (Srbe, Albance,Gorance, Bošnjake, Rome,..) na severu Kosova doveli do stanja “predratne” histerije, Vi sebi dajete za pravo da odredjujete budućnost dela našeg naroda na Kosovu, svesno zaboravljajući Srbe južno od Ibra. 

Mi koji znamo vaše intelektualne domete, znamo da ovo nisu vaše reči niti vaše ideje, ali ne zaboravite da je sva odgovornost za sudbinu Srba na Kosovu trenutno u vašim rukama, iako ste nas danas opet stavili u ruke političkom manipulatoru iz Beograda koji je i potpisao Briselski sporazum.
Danas ste samo dali blanko alibi čoveku koji će nas prepustiti Prištini i vašem premijeru Aljbinu Kurtiju kao i mnogo puta ranije. Samo zapamtite da vam Srbi ovaj strah  i nemir i ovu izdaju neće zaboraviti i neće prihvatiti tako lako, jer na kraju krajeva ima na Kosovu mnogo drugih Srba koji misle svojom glavom i kojima vi već izgledate kao ljudi jedne ružne prošlosti.

Izvor :
PKS, MC