PIK zatražio suspenziju kapetana, vodnika i policajca sa Brnjaka zbog bekstva Radoičića

Policijski inspektorat Kosova (PIK) preporučio je Kosovskoj policiji suspenziju trojice policijskih službenika na Brnjaku, zbog sumnje da su izvršili krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ u vezi sa sinoćnim bekstvom lica sa poternice. Iako ne potvrđuju identitet, sada su naveli i inicijale M.R. Vest stiže neposredno nakon jutrošnjih informacija, a potom i potvrde Srpske liste da je Milan Radoičić ponovo izbegao hapšenje i to upravo na Brnjaku.

Kosovska policija u svom 24-izveštaju izvestila je da je juče na ovom prelazu jedno lice u 15.40, u trenutku dok su mu policajci proveravali dokumenta, pobeglo nazad ka teritoriji koju kontroliše Srbija. Potvrdili su i to da se radi o osobi za kojom se traga, na osnovu sudskog naloga, ali nisu naveli njegov identitet.

Kako je sinoć objavio Kallxo, reč je o Milanu Radoičiću, koji ovog puta, navodno, nije na poternici za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, već na novoj poternici zbog slučaja „Brezovica“.

Prema navodima ovog medija, on je po bekstvu ostavio svoju dokumentaciju službenicima na prelazu.

Kako precizira PIK, službenici za koje preporučuju suspenziju su kapetan, vodnik i policajac, koji su zaposleni na prelazu Brnjak odnosno pri Regionalnoj graničnoj direkciji Sever.

PIK je o ovom slučaju obavešten već sinoć, a danas iznosi inicijale lica koje je pobeglo.

„PIK je sinoć obavešten od strane Kosovske policije o incidentu koji se dogodio na prelazu ‘Brnjak’ u Regionalnoj graničnoj direkciji Sever, gde se osumnjičeni sa inicijalima M.R. pojavio i to tokom kontrole na graničnom prelazu, a isti je lice sa poternice“, navodi PIK u saopštenju.

PIK potvrđuje da se sumnja da je M.R. okrenuo automobil unazad i vratio se u pravcu teritorije koju kontroliše Srbija, kao i da su njegova dokumenta ostala kod službenika prelazu.

Istražitelji PIK-a su u konsultaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Uroševcu pokrenuli istražni postupak protiv tri policijska službenika zbog sumnje na krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

„Istražitelji PIK-a u punoj koordinaciji sa Tužilaštvom Kosova će nastaviti da preduzimaju druge istražne radnje ka potpunom rasvetljavanju svih okolnosti slučaja“, zaključuje se u ovom saopštenju.

Upravo se oglasila i Srpska lista, koja je potvrdila da se radi o njenom potpredsedniku, potvrđujući i to da postoji nalog za hapšenje, ali da on nije učinio ništa nezakonito jer nikada nije boravio u Štrpcu.

Izvor :
Kossev