Petković: Vučić zamolio Srbe da se povuku sa barikada, dobili smo nikada jače garancije od SAD i EU

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je da smo dobili nikada do sada jače garencije od strane SAD i EU kada je reč o zahtevima Srba i preneo da je predsednik Aleksandar Vučić zamolio Srbe da se povuku sa barikada.

Petković: Garancije da ne postoje liste za hapšenje Srba koji su na barikadama

Petar Petković je rekao da u ovim nemogućim uslovima, kada smo bili na ivici sukoba, dobijamo garancije, to je najjače garancije što smo do sada imali kada je reč o ovim izjavama koje su došle od EU i SAD.

„Predsednik Vučić se borio za svaku zapetu da bi došlo do dogovora, da sačuvamo živote, juče je bio u Raški, razgovora su trajali duboko u ponoć, čuo se sa Lajčakom i Eskobarom“, rekao je Petković.

Dodao je da Srbi ne žele da trpe zulum Aljbina Kurtija.

„Dobili smo zvaničnu objedinjenu izjavu da se ispunjava drugi zahtev, gde je najvažniji deo da ne postoje spiskovi za hapšenje ili gonjenje Srb zbig učešća u mirnim brikadama“, rekao je Petković.

Predsednik Srbije se borio do poslednjeg slova, da ta reč bude deo zvnične izjave. Srbi ne veruju Kuirtiju i znamo našta je spreman zato što su bili na mirnim protestima, kaže direktor Kancelarije za KiM. 

Ovom izavom, naši ljudi su zaštićeni na barikadama, jače garancije od EU i od SAD da ne postoje liste za hapšenje Srbiji koji su na barikadama, kaće on.

To je velika pobeda srpskog naorda i Vučića koji je stao uz narod, nepokolobeljivo je branio pravo, istakao je Petković.

Petković: Nikada do sada jače garancije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je u zgradi Vlade Srbije da smo dobili nikada do sada jače garencije od strane SAD i EU kada je reč o zahtevima Srba kao njihovom uslovu da se povuku sa barikada.

„Svakako su najbolje vesti to što smo mogli i da čujemo da je Dejan Pantić pušten u kućni pritvor. To je velika pobeda, pre svega srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, jer to pokazuje da Dejan Pantić nije kriv za to što je bio optužen, za nekakav terorizam. To je bio izraz političkog obračuna Aljbina Kurtija sa Srbima na Kosovu i Metohiji“, rekao je Petković.

Pantić će večeras biti sa svojom porodicom, potvrđeno je u Kforu i Euleksu, istakao je Petković.

Takođe, dodao je, na prostor centralne Srbije stigao je i Nikola Nedeljković, koga su sačekali njigovi roditelji.

Izvor :
Insajder