Petković: Danonoćno tražimo rešenje, Vučić se obraća javnosti u nedelju u 13.30

Direktor Kancelarije za KiM Petar Peković rekao je na konferenciji za medije da će se predsednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti u nedelju u 13.30, nakon sastanka sa Srbima sa Kosova. Predsednik ne može da se pomiri s tim da imamo sukobe, da nemamo kompromis, danononćno radimo na tome da nađemo rešenje, rekao je Petković.

Petar Petković je rekao da je Vučić u Briselu branio poziciju Srbije i tragao za kompromisnim rešenjima, da se sačuva mir, ali i da je znao da na miran i mudar način odgovori predstavnicima međunarodne zajednice i Aljbinu Kurtiju.

Istakao je da Vučić od jutros razgovara sa svojim saradnicima i sa srpskim pregovaračkim timom nastavlja da radi na nalaženju kompromisnih rešenja.

„O jučerašnjem danu i svemu što se juče dešavalo, Vučić je jutros izvestio i predsednicu vlade kao i nekoliko funkcionera u Vladi Republike Srbije. Time smo bukvalno po povratku iz Brisela započeli naš danonoćni rad na traganju rešenja da sačuvamo mir i stabilnost. Od danas počinje naša trka s vremenom, kakao da pored svih problema i teškoća, pored gotovo nemogućih uslova koje stvara Aljbin Kurti, kako da osiguramo bolji život i mir za Srbe na KiM, da izbegnemo sukobe i da nastavimo sa razvojem i napretkom cele naše države“, rekao je Petković. 

Ističe da se razmatraju sva moguća rešenja koja će biti u interesu srpskog naroda na KiM i koja neće pogaziti interese naše države, a ići će u pravcu kompromisnog rešenja.

„To je razlog zbog čega vam se danas obraćam ja, a ne predsednik Vučić koji će se obratiti javnosti u nedelju u 13.30 iz Palate ’Srbija’, a razlog je taj što Vučić nikada ne izlazi za govornicu, ne govori šta je nerealno i ne obećava predloge i rešenja koja ne može da ispuni, iako ovde mnoge stvari ne zavise od nas. Potrebna je druga strana koja mora da se složi i ide u pravcu kompromisnih rešenja“, rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Izvor :
RTV KIM, RTS