Otvorena ’’Vinska vizija Balkana’’ u Beogradu

Premijeri Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije i predsednik Srbije otvorili su danas u Beogradu prvi Međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“.

Na otvaranju su otvorili vino napravljeno od tri lokalne sorte grožđa (probus, vranec i šazi) iz Albanije, Severne Makedonije i Srbije u čast Vinske vizije Balkana.

Na bini su na otvaranju bili premijeri Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije – Ana Brnabić, Dritan Abazović, Dimitar Kovačevski i Edi Rama i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju prvog Međunarodnog sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ da je danas veliki dan i da su tri zemlje pokazale ne samo da mogu da budu deo sveta, već i da se zajedno takmiče i budu bolje.

„Danas je za nas veliki i poseban dan i čini mi se da nema čoveka na ovom sajmu koji nije nasmejan. Ovo smo uradili i napravili zajedno“, poručio je Vučić i ponovo pozvao zemlje sa Zapadnog Balkana da postanu deo Otvorenog Balkana.

Kako je rekao, na sajmu učestvuje 230 izlagača iz zemalja Otvorenog Balkana – Srbija, Albanija i Severna Makedonij i više od 100 izlagača iz sveta.

Izvor :
FoNet