Oštećena dva autobusa firme ’’Džo Travel’’

Dva parkirana autobusa Gorana Antića iz Kosovske Mitrovice, vlasnika kompanije „Džo Travel“ oštetile su noćas još uvek nepoznate osobe. U izjavi za KoSSev Antić je izrazio sumnju da je do napada došlo zbog njegovih političkih stavova koje javno iznosi, podsetivši da ovo nije prvi put da se nasrće na njegovu imovinu. Takođe sumnja u to da će policija uspeti da pronađe počinioce. Iz Kosovske policije, sa druge strane, poručuju da rade na slučaju.

Goran Antić navodi da je jutros oko 06.30 časova zatekao autobuse sa naprslim šoferšajbnama na parkingu kod JKP „Standard“.

„Sumnjam da se lomljava dogodila oko ponoći ili ujutru rano, kao i da je to uradilo dvoje – troje ljudi“, rekao je.

Kaže da je odmah zatim obavestio policiju i dao izjavu.

„Saslušali su me kao i prošli put, ali i oni su nemoćni. Njima za te okolne kamere trebaju dozvole, zato sumnjam da će nešto uraditi. Slučaj sam prijavio čisto jer je to moja dužnost“, navodi on.

Slučaj je prijavio i prošle godine, kada su mu takođe razbijena stakla na čak sedam autobusa. Međutim, Antić tvrdi da počinioci ni tada nisu pronađeni.

„Ne bi trebalo da imaju ikakav problem da to urade u profesionalnom smislu. Ovo je malo mesto, a takve ekipe koje to rade su obično jedne iste. Dakle, policija ili neće da deluje ili možda ne sme“, rekao je Antić.

Ocenjuje i da su građani Kosovske Mitrovice „nezaštićeni i prepušteni sami sebi“, ukoliko policija ne može da reši slučajeve ovog tipa.

Izvor :
RTV KIM, KoSSev