Osnovno tužilaštvo u Mitrovici zatražilo pritvor za uhapšenog u akciji u Leposaviću

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Mitrovici zatražilo je od Osnovnog suda određivanje pritvora za A. D. (1990), zbog kako se navodi, osnovane sumnje da je izvršio krivična dela „ubistvo u pokušaju“, „neovlašćeni granični prelazak“ i „krijumčarenje robe“.

Prema zahtevu tužilaštva dostavljenom sudu, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni A.D, 16. jula u opštini Leposavić, voljno i svesno preduzeo radnje kojima je doveo život u opasnost četiri policijska službenika, saopšteno je iz Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

“Dok je policija na kontrolnom punktu pokušavala da zaustavi kamion kojim je upravljao osumnjičeni A.D, on nije poslušao naređenje, i dva puta namerno udario u policijski automobil, pri čemu su pripadnici policije zadobili telesne povrede” stoji u saopštenju.

Nakon što su zaustavili kamion, pripadnici policije uhapsili su osumnjičenog.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je drugoosumnjičeni U. R. vozača kamiona obavestio o eventualnim preprekama i ometao policijske službenike.

Pred sudijom za prethodni postupak Osnovnog suda u Mitrovici očekuje se održavanje ročišta za određivanje pritvora pritvorenom A.D.

Izvor :
RTV KIM, Radio Mitrovica Sever