Osmani: Vraćamo se sa punim uverenjem da je Kosovo na pravom putu

Predsednica Kosova Vjosa Osmanl vratila se na Kosovo posle boravka u Londonu i Njujorku. Ona je po povratku objavila fotografiju sa svojim kolegama koju deo javnosti vidi kao „trijumfalnu“.

Ona je na Fejsbuku navela da se vratila sa punim uverenjem da je Kosovo na pravom putu.

„Posle nedelje pune susreta i razgovora sa novim i starim prijateljima i saveznicima, vraćamo se u našu domovinu sa punim uverenjem da je Kosovo na pravom putu“, napisala je.

Osmanijeva je poslednjih nekoliko dana provela u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je imala sastanke sa liderima različitih zemalja i drugim zvaničnicima.

Pre Amerike je boravila u Velikoj Britaniji gde je prisustvala sahrani kraljice Elizabete II.

Muškoljaj: Kao da je Kosovo primljeno u UN

Politički analitičar iz Prištine Imer Muškolaj smatra da na „trijumfalnoj fotografiji“ predsednca deluje kao da je Kosovo primljeno u UN.

„Ovom trijumfalnom fotografijom predsednica nam poručuje da se vraća iz Njujorka. Uzmite zdravo za gotovo da je Kosovo postalo članica UN. U međuvremenu, na marginama zasedanja Generalne skupštine, održavala je redovne sastanke i bila fotografisana sa Bajdenom, kao i svi drugi predsednici“, prokomentarisao je Muškolaj, a prenela Ekonomija onlajn.

Izvor :
RTV KIM