Osmani u poseti Crnoj Gori, na poziv Mila Đukanovića

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović dočekao je danas, uz najviše državne počasti, kosovsku predsednicu Vjosu Osmani. Ona u Crnoj Gori boravi dva dana, tokom kojih će posetiti Ulcinj i Tuzi. Predstoji joj i sastanak sa Dritanom Abazovićem.

Kako je Osmani poručila u saopštenju, u Crnu Goru je otputovala na poziv crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Osmani će se tokom dva dana posete sastati i sa crnogorskim premijerom, Dritanom Abazovićem. Posetiće i opštine Ulcinj i Tuzi.

U Ulcinju će se, kako navode iz predsedništva, pored sastanka sa predsednikom Omerom Bajraktarijem, sastati i sa predstavnicima albanskih partija u Crnoj Gori.

A u opštini Tuzi sastaće se sa predsednikom Nikom Gjelošajem.

Đukanović je, sa druge strane, na svom Tviter nalogu poručio da će ovi razgovori sa kosovskom predsednicom samo potvrditi kvalitetne „dobrosusedske odnose“.

„Uveren sam da će razgovori potvrditi bliske i kvalitetne dobrosusedske odnose, snažnu posvećenost evropskoj i evroatlantskoj viziji i dati podsticaj jačanju međudržavnih odnosa Crne Gore i Kosova“, napisao je crnogorski predsednik.

Služba za informisanje iz njegovog predsedništva saopštila je da će posle ceremonije dočeka i upisivanja u knjigu gostiju, uslediti sastanak dve delegacije.

Izvor :
Kossev