Osmani sa Gervalom u Njujorku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u Njujork gde će učestvovati na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ona će se, zajedno sa drugim svetskim liderima, pojaviti na zvaničnom prijemu koji organizuje predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden.

Tokom boravka u Njujorku, Osmani će, u cilju jačanja međunarodnog subjektiviteta Kosova, održati niz sastanaka sa šefovima delegacija zemalja učesnica zasedanja Skupštine Ujedinjenih nacija, visokim američkim zvaničnicima i liderima međunarodnih organizacije, javlja Ekonomija onlajn.

Kosovska predsednica će se susresti i sa predstavnicima albanske dijaspore u Americi. Na Univerzitetu Fordam, Vjosa Osmani će održati predavanje u kome će govoriti o reformama u pravosudnom sistemu, vladavini prava, razvoju demokratije i jačanju međunarodnog subjektiviteta Kosova.

Tokom posete Njujorku, Osmanijevu prati zamenica premijera i ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala-Švarc.

Generalna debata na ovom 77. zasedanju UN-a počinje danas u 15.00 po našem vremenu, a sam skup traje traje do 26. septembra. Pored Ukrajine i drugih aktuelnih tema, očekuje se da će se govoriti i o Kosovu.

Izvor :
RTV KIM, Ekonomia online