Opština Štrpce: Meštani i dalje bez ogrevnog drveta

Znatan broj nezadovoljnih građana u sali Skupštine opštine Štrpce je izazio nezadovoljstvo i protest povodom neizdavanja dozvola za markiranje i seču drva za ogrev od strane Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture.

Kao je saopšteno iz Opštine Štrpce, meštani su pre dolaska u prostorije SO pokušali da odgovor na pitanje zašto im se ne dozvoljava da seku šumu koja je u njihovom posedu dobiju i u kancelariji Nacionalnog parka Šar-planina na Brezovici, ali im se niko od nadležnih nije obratio.

„Predsednik Dalibor Jevtić je uputio dopis ministru za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine radi dobijanja dozvole za sanitarnu seču šuma u zoni Nacionalnog parka, međutim odgovor ni posle skoro dva meseca dobili nismo“, navodi se u saopštenju.

Iz Opštine Štrpce su poručili da je gradonačelnik Jevtić „u potpunosti saglasan sa građanima po pitanju njihovog nezadovoljstva“, te da „deli mišljenje da je apsolutno nedopustivo ovakvo neodgovorno ponašanje centralnih vlasti i pomenutog ministra, posebno jer smo svi svesni da su nam hladni dani praktično na pragu, a da su zime u ovoj opštini, koja se nalazi na samoj planini, zapravo duge i teške“.

Opštinsko rukovodstvo je zaključilo da će ponovo poslati zahtev nadležnom ministarstvu da što pre omogući meštanima da se snadbeju ogrevnim drvetom. Uz njega će priložiti i potpisanu peticiju od strane vlasnika privatnih šumskih poseda u zoni Nacionalnog parka.

Izvor :
RTV KIM