Opština Gračanica: Bez dozvole devet gradilišta

„U prethodnom periodu iskontrolisana su sva gradilišta i sprovedene sve mere zavisno od vrste prekršaja, a u skladu sa važećim zakonima. Ukupan broj aktivnih gradilišta je 35, od toga je devet bez građevinske dozvole“, saopšteno je Kim radiju iz Opštine Gračanica.

„Na svih devet gradilišta bez građevinske dozvole sprovedena je cela procedura koja podrazumeva obustavu, kaznene mere i pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom“, naveo je u pisanom saopštenju za Kim radio direktor Odeljenja inspekcije Aleksandar Kapetanović.

On je dodao i da se „radilo prekovremeno, kao i vikendima“.

„A sve u cilju da u najkraćem roku izvršimo nadzor na svim objektima koji se nelegalno grade na teritoriji naše opštine. Ovom prilikom želimo da informišemo javnost, s obzirom na veliku pažnju medija usmerenu na nelegalnu gradnju, o stanju na terenu“.

Kapetanović je saopštio da je „na svim tim gradilištima postavljena traka i vrši se stalni inspekcijski nadzor“.

Prema njegovim rečima, „ostalih 26 aktivnih gradilišta poseduje građevinsku dozvolu izdatu od strane opštinskog Odeljenja za urbanizam i zaštitu životne sredine“.

Podsetimo, nadležni iz Opštine Gračanica su 26. oktobra ove godine saopštili javnosti da su „opštinski organi i stručne službe arhivirale više desetina nelegalnih gradnji na teritoriji naše opštine i procesuirali ih dalje nadležnim organima“.

Pitanja bez odgovora

Iako je pre osam dana bio upitan, Kapetanović nije odgovorio zašto je inspekcijska traka na jednom od objekata koji se bespravno grade u Čaglavici postavljena tek 27. novembra, a ne sedam meseci ranije kada je njegova gradnja počela.

Inspekcijska traka oko nelegalnog objekta u Čaglavici sedam meseci kasnije

Takođe, nije objasnio ni kako će se dalje odvijati postupak u vezi sa pomenutim objektom, niti kada se može očekivati njegov ishod.

Nema odgovora ni na pitanje kada će „procesuirani slučajevi“ pomenuti krajem oktobra u saopštenju Opštine Gračanica dobiti epiloge.

Izvor :
Kim