OG: Pojačane kontrole saobraćaja na svim putevima- akcenat na put Laplje Selo – Gračanica

Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo – Gračanica, ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.

U poslednjoj saobraćajnoj nesreći pre dve večeri stradao je 18-to godišnji mladić iz Dobrotina dok se u proteklom periodu na istoj deonici dogodilo više saobraćajnih nesreća u kojima su putnici pretrpeli i teže telesne povrede.

Na sastanku je doneta odluka da se u narednom periodu posebno na putu Laplje Selo Gračanica pojačaju policijske kontrole saobraćaja, brzina kretenja vozila kao i da tokom kontrole obavlja testiranje vozača na alkohol u krvi.

Sa sastanka je upućen apel svim učesnicima u saobraćaju da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, da vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola i da ne dozvole da zbog nemarnog, nesavesnog i neprimerenog ponašanja u saobraćaju trajno uništite i svoj i tuđe živote.

Izvor :
Naša Gračanica