Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

Ulazak na Кosovo nije dozvoljen ŽOК „Slavija“ iz Sofije, ŽOК „Marica“ iz Plovdiva, ŽOК „Jantavolej“ iz Skoplja i ŽOК „Radan“ iz Lebana.

Zbog zabrane devojkama da doputuju na Kosovo, deo turnira odigraće se u Donjoj Gušterici, a drugi u Lebanu, kaže predstavnik ŽOК „Vidovdan“ Vladan Trifić.

Kako navode organizatori turnira iz ŽOK „Vidovdan“ na terenima u Donjoj Gušterici igraće vršnjakinje iz ŽOК „Vidovdan“ iz Donje Gušterice i Gračanice, ŽOК „Ozren“ iz Sokobanje i ŽOК „Sokolica“ iz Zvečana.

Trifić je na otvaranju turnira u Donjoj Gušterici rekao da se politika još jednom umešala u sport.

„Mi se politikom ne bavimo, samo želimo da nam se daju lopte i dozvoli da igramo odbojku“, poručio je Trifić.

On se predsedniku opštine Lebane zahvalio što je primio ekipe koje su vraćene i što će organizovati drugi deo turnira.

„Pobednike nećemo proglašavati, jer ste vi draga deco svi pobednici. Pobednici su naši gosti koji su uspeli da dođu, ali i svi vi koji svojim zalaganjem i svijim trudom u nenormalnim uslovima u kojim živimo želite da se bavite sportom“, kazao je Trifić obraćajući se mladim odbojkašicama.

U ime opštinskog odeljenja za omladinu i sport prisutne je pozdravio direktor Dušan Cvejić.

„Danas rezultat nije u prvom planu, ali jesu vaši neraskidivi odnosi i druženje, ono na čemu radimo i što želimo da gradimo. Isto tako sam siguran da među vama postoji neki neotkriven talenat, jedna Tijana Bošković, Maja Ognjenović, a sa ponosom mogu reći da među vama postoji jedna Milena Rašić, koja je sa našeg prostora“, kazao je Cvejić.

Ispred Кancelarije za КiM turnir je zvanično otvorio Đorđe Stakić.

Izvor :
RTV KIM