Obućina: Sramota je što svake šeste nedelje imamo najavu rata

„Sramota je što više nemamo nikakav odnos prema rešavanju pitanja oko Kosova i to što svake šeste neljenje imamo najavu rata ili svake četvrte najavu Oluje. Kao normalan čovek, ti više ne znaš kada postoji realna opasnost, kada ne postoji. Sve je to planski i ciljano“, rekla je Jelena Obućina.

Komentarišući jučerašnju sednicu nacionalne bezbednosti i izjavu predsednika Aleksandra Vučića o francusko-nemačkom planu kada je naveo da „smo saterani u ugao“, Obućina je, gostujući u jutarnjem programu TV Nove, navela da je srpska vlast zaista saterana u ćošak.

„Mislim da Aljbin Kurti nije nikakav demokrata. Oni nemaju čoveka koji je spreman na dijalog. To je čovek koji ima leđa. Sumnjam da Kurti sme da donese odluku. Problematičnije mi je to naše nemanje odnosa, što treba da zahvale našem predsedniku. On je deset godina na vlasti, nije se probudio juče i shvatio da ima problem na Kosovu, pa to zna sve vereme“, istakla je ona.

„U ovoj zemlji nema politike, osim ako politika nije kupovina vremena iz fotelje“, naglasila je.

O signalima koji dolaze sa Zapada Obućina je rekla da mi možemo da postignemo sporazum sa Prištinom, ali da nema brzog ulaska u EU.

„To se neće desiti. Ovde nema proaktivne politike koja pokazuje bilo kakav napredak ka EU“, navela je ona.

Govoreći o proglašenju Milorada Dodika za predsednika Republike Srpske Obućina je rekla da nije iznenađena.

„Dodik je igrao na ono na šta Vučić ne sme da igra sto odsto. Vučić igra 50:50, malo zapad, malo istok. Dodik je imao sve bilbode u Beogradu, ali nije imao gostovanja. Mislim da ga je od srpskih vlasti podržala samo Ceca i prvi mu je čestitao Vladimir Đukanović“, dodala je ona.

Jelena Obućina će danas od 18.00 časova u hali 4 Beogradskog sajma potpisivati drugo izdanje svoje knjige „O Njima zbog Nas“.

Izvor :
DanAS, Nova