Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči

Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, vlasnika Bojana Pavlovića i Dušana Lukića, obijene su u toku prošle noći. Iz njih su odneti mešovita roba i novac.

Ove dve prodavnice bile su na meti pljačkaša i krajem juna, „ali ni tada, kao ni sada, Кosovska policija nije adekvatno reagovala, niti su počinioci uhvaćeni“, navodi se u saopštenju koje je medijima dostavljeno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U prodavnicama su instalirane kamere, pa su njihovi vlasnici primetili pljačke u vreme izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija. Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika.

„Pljačkom i obijanjem prodavnica, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči, te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini“, dodaje se.

Кancelarija za Кosovo i Metohiju insistira da se počinioci privedu pravdi, posebno s obzirom na činjenicu da postoje video zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli.

Izvor :
KIM