„Nulta tolerancija za pušenje u zatvorenom prostoru“

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci, zajedno sa inspektorima Agencije za hranu i veterinu (AUV) obilazio juče opštine Uroševac i Kosovo Polje kako bi na terenu proverio da li se sprovodi zakon o zabrani pušenja u zatvorenim javnim prostorijama.

Peci je u saopštenju najavio da će inspekcijskog nadzora biti i vikendom.

Navodi i da je za dva dana u regionu Prištine izrečeno oko 60 kazni.

Takođe, saopštio da je grupa gastronoma u pojedinim gradova na Kosovu napravila komunikacionu mrežu preko koje jedni druge upozoravaju na postupke inspektora Agencije za hranu i veterinu.

„Ne mogu da nastave da puše u zabranjenim zonama. Imamo i informaciju da je grupa gastronoma u kvartovima pojedinih gradova napravila link (na društvenim mrežama), gde upozorava okrug da AUV inspektori ulaze na određeni lokalitet. Ovo je nelegalna organizacija i takva praksa je u suprotnosti sa zakonima na snazi i verujem da će biti predmet krivičnog gonjenja od strane organa za sprovođenje zakona i pravosuđa. Nastavićemo pojačanim intenzitetom i nakon radnog vremena, redovnog tokom radnog vremena, ali i rano ujutru i vikendom. Nastavićemo i u narednim danima“, rekao je Peci, dok je pre nekoliko dana ministar Peci govorio u emisiji „PET“ na RTV Dukađini.

Izvor :
Dukagjini