MK grupa organizovala odmor za najbolje đake sa Kosova na Kopaoniku

MK grupa je i ove godine organizovala odmor za najbolje đake sa Kosova, koji tradicionalno borave u hotelu Grand Kopaonik.

Deca odmaraju na Kopaoniku od 6. do 10. aprila i koriste dodatne pogodnosti svih hotelskih sadržaja od bazena i spa centra do specijalno organizovanih sportskih aktivnosti.

„Sa velikim zadovoljstvom nagrađujemo najbolje đake sa Kosova i Metohije boravkom u našem hotelu Grand Kopaonik. Ovu akciju MK grupa sprovodi već dvanaesti put, a i ove godine uz saradnju sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, kojoj se zahvaljujemo na podršci“, rekla je direktorka korporativnih poslova MK grupe Aleksandra Stojanović.

Istakla je da MK grupa tradicionalno sprovodi društveno odgovorne aktivnosti koje su usmerene na decu i mlade, sa posebnim fokusom na obrazovanje, a u narednih pet godina kompanija će za filantropiju izdvojiti pet miliona evra.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov je kazala da je „poseban osećaj videti decu radosnu i nasmejanu“, naročito kada se zna da „žive u specifičnim uslovima i sa kakvim se poteškoćama svakodnevno suočavaju, čuvajući srpsko postojanje na KiM“.

„Hvala društevno odgovornoj kompaniji MK grupa koja je to prepoznala i zahvaljujem Skijalištima Srbije koji su podržali ovu akciju. Zadovoljstvo nam je što možemo da radimo za naše najmlađe, da im ulepšamo školske dane i odrastanje“, kazala je ona.

Kancelarija za KiM, kako je dodala, već godinama unazad između ostalog podržava projekte, organizacije raznih putovanja, letovanja, zimovanja, sportske kampove za najmlađe sa KiM.

„U poslednje tri godine realizovali smo aktivnosti za više od 3.000 dece sa Kosova i Metohije i vrlo smo ponosni zbog toga. Važno nam je da naši školarci bolje upoznaju svoju zemlju, razvijaju veštine i socijalizuju se kroz ovakve aktivnosti. Tu smo da im pokažemo da smo uz njih, da smo zajedno i u teškim vremenima“, rekla je Miladinov.

MK grupa svoje društveno odgovorne aktivnosti zasniva na brizi o deci i mladima, a odmor za najbolje đake sa KiM je jedna u nizu aktivnosti koje se sprovode u okviru programa „Podrška porodici“.

Izvor :
Beta