Manifestacija „Najjače vaskršnje jaje“ osmi put u Gračanici

Pod pokroviteljstvom Opštine Gračanica, osmi put se u Gračanici povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, uz bogat kulturno umetnički program održava manifestacija „Najjače vaskršnje jaje“. Pripreme za manifestaciju koja će biti održana 6. maja u Domu kulture u Gračanici su u završnoj fazi.

Organizacioni odbor juče je finalizovao detalje a jedno od najvažnijih pravila od kojeg neće biti odstupanja jeste da u takmičenju mogu učestvovati samo takmičari koji su prethodno istog dana od 9:45 časova osveštali vaskršnje jaje u manastiru Gračanica.

Kako najavljuje predsednik Organizacionog odbora i pokretač ove manifestacije Ljubomir Maksimović, takmičenje za najjače jaje biće održano drugog dana Vaskrsa, 6.maja u Domu kulture u Gračanici od 11 časova a pratiće ga bogat kulturno umetnički program u kome će nastupiti profesionalna i amaterska Kulturno umetnička društva, predškolci „Đurđevka“, kao i etno pevači.

Takmičenje će se održati u dve kategorije, u prvoj će učestvovati deca do 15 godina, a u drugoj, stariji omladinci od 15 godina. Za ovo takmičenje prijavljuje se istog dana i potrebno je da učesnici ponesu vaskršnje jaje i osveštaju ga u manastirkoj porti. Naknadne prijave neće biti dozvoljene u takmičenju.

U sklopu manifestacije i ove godine organizovan je likovni konkurs za najlepše naslikano vaskršnje jaje za predškolce, kao i učenike osnovnih i srednjih škola a na dan manifestacije biće otvorena i izložba nastalih radova i biti izabrani najlepši.

Najzaslužnijim pojedincima i organizacijama biće dodeljenje ikone, povelje kao i zahvalnice.

Izvor :
Opština Gračanica