Kurti sa Kolijem i Devenportom o formiranju Jedinice za prevođenje

Kosovski premijer Aljbin Kurti, ambasador Švajcarske u Prištini Tomas Koli i šef Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Majkl Devenport, razgovarali su o formiranju Jedinice za prevođenje i standardizaciju, javlja TV Kljan Kosova.

Kurti je zahvalio ambasadoru Koliju na pomoći švajcarske ambasade kada je u pitanju formiranje Jedinice za prevođenje, jer će uz pomoć nje biti obezbeđen korektan prevod zakona i podzakonskih akata, dok će prethodno donešeni zakoni biti revidirani, navodi se u saopštenju kosovske vlade.

„Osnivanjem Jedinice za prevođenje i standardizaciju osigurano je poštovanje Zakona o upotrebi jezika i poštovanje prava zajednica, ali se doprinosi i vladavini prava“, dodaje se u saopštenju.

Kurti je zahvalio Devenportu na pomoći OEBS-a tokom izrade koncepta pomenute inicijative, kao i na spremnosti da se nastavi podrška tokom njene implementacije, stoji u saopštenju.

Saopšteno je i da će biti formirana radna grupa pri kabinetu kosovskog premijera, koja će se baviti izradom pravilnika o radu Jedinice za prevođenje.

Sastanku su prisustvovali poverenik za jezike Slaviša Mladenović i savetnica kosovskog premijera Elizabet Goving.

Izvor :
Radio Kontakt Plus, TV KLJAN KOSOVA