KP zatvara alternativne puteve na severu i jugu Kosova

Kosovska policija sprovela je jutros akciju zatvaranja alternativnih puteva u cilju sprečavanja i suzbijanja krijumčarenja, na više lokacija na jugu i severu Kosova. 

Akcija je izvršena na zahtev kosovske carine a u neposrednoj blizini prelaza ka  Srbiji, odnosno u opštinama Leposavić i Zubin Potok, u području ka Severnoj Makedoniji – opštinama Vitina i Gnjilane i u opštini Podujevo.

Kako se vidi na slikama koje je medijima prosledila Kosovska policija, akcijom je obuhvaćeno zatrpavanje odnosno zatvaranje alternativnih puteva za koje se sumnja da su korišćeni za šverc robe.

„Kosovska policija preduzela je neophodne preventivne mere za sprečavanje i onemogućavanje korišćenja nelegalnih puteva od strane osumnjičenih lica. Razni su koristili ilegalne puteve u graničnom pojasu koji povezuje Kosovo sa Srbijom i Kosovo sa Severnom Makedonijom, za sprovođenje kriminalnih i švercerskih aktivnosti“, precizira KP u saopštenju.

Dodaju da je za ovu akciju policija iskoristila sve zakonske mehanizme i ovlašćenja, uključujući i opremu, a s ciljem sprovođenja zakona i prevenciju borbe protiv šverca.

„Posvećenost Kosovske policije na sprečavanju krijumčarenja će se nastaviti, pre svega u cilju stvaranja mirnijeg i bezbednijeg života za građane, a posebno za one koji žive u blizini prelaza“, poručuju iz KP.

Izvor :
Kossev