KP: Jučerašnje „ubistvo u pokušaju“ prekvalifikovano u „teške telesne povrede“, identifikovan osumnjičeni

Osumnjičeni muškarac koji je preksinoć učestvovao u tuči kod picerije „Mrvica“ u severnom delu Mitrovice je identifikovan, saopšteno je iz Kosovske policije regiona Sever. Osim toga, nakon istražnih radnji, krivično delo „ubistvo u pokušaju“ prekvalifikovano je u delo „teške telesne povrede“.

U tuči koja se dogodilo u noći između 27. – 28. juna u ulici Knjaza Miloša kod pomenutog lokala, teško je povređen muškarac R.N, koji je potom u nesvesnom stanju i sa vidljivim povredama u predelu glave prebačen u mitrovički KBC, a potom transportovan i za Beograd.

Tužilac koji je u sklopu istrage pregledao snimke sa nadzornih kamera, utvrdio je da su u tuči učestvovala dvojica muškaraca, kao i da je tokom sukoba korišćeno oruđe (čekić), saopšteno je juče.

Delo je okarakterisano kao „ubistvo u pokušaju“, a za osumnjičenim je počela potraga.

U današnjem saopštenju Kosovske policije regiona Sever navodi se da je osumnjičeni identifikovan, ali i da je, nakon upoznavanja sa detaljima slučaja, izjavama svedoka, kao i drugim dokazima (prikupljenim snimcima sa lica mesta), prvobitno krivično delo „ubistvo u pokušaju“ tužilac prekvalifikovao u „teške telesne povrede“.

Od osumnjičenog sa inicijalima U.M. (1998) je odmah, u prisustvu advokata, uzeta izjava i biće zadržan u policiji do 48 sati.

KP dodaje da se istraga o okolnostima ovog slučaja nastavlja.

Izvor :
KoSSev