Još dve kuće obijene i opljačkane danas: U Lapljem Selu i Suvom Dolu

Kuća Jasmine i Žikice Stevića iz Lapljeg Sela obijena je danas, prenosi RTV Gračanica. Prema rečima Jasmine Stević, ona i njen suprug bili su u Beogradu kod ćerke, a prilikom povratka kući, njihov zet danas oko 16 časova zatekao je otvorena vrata kuće.

„U kući je sve bilo ispreturano i gotovo demolirano“.

Stevići još uvek ne znaju šta su provalnici sve odneli iz kuće, ali je, kako kažu, nanesena velika materijalna šteta prilikom obijanja kuća i premetačine.

Pljačka u Suvom Dolu kod Lipljana

I u Suvom Dolu kraj Lipljana sinoć je obijena i opljačkana još jedna srpska porodica. Lopovi su upali u kuću Mitra Maksimovića, a odneli su zlato i novac. Da je kuća obijena i opljačkana danas oko 13 časova primetila je Mitrova ćerka Milica Maksimović.

„Oko 13 časova sam došla do kuće da otključam vrata, jer je otac bio na poslu, a majka je bila u poseti sestri u Kosovskoj Mitrovici. Primetila sam poluotvoren prozor, pocepanu mrežu. Kada smo ušli u kuću videli smo da su sve fioke bile razbacane, kreveti pomerini, u sobi gde sam spavala sa sestrom dušek je bio okrenut. Razbacana su sva dokumenta, čaše, šolje“, rekla je Milica Maksimović.  

Ona dodaje da su lopovi odneli zlatni i srebrni nakit i novac.

„Iz kutija za nakit odnešeno je zlatno, narukvica, tri-četiri prstena, nešto od srebra, i oko 2.000 evra“, dodaje ona.

Policija je nakon što je danas prijavljena krađa, izašla na lice mesta i izvršila uviđaj.

Milica dodaje da ovo nije prvi put da je njena porodica opljačkana, ali da počinioci nikada nisu pronađeni.

„Ovo nije prva pljačka, odneli su nam traktor pre desetak godina, nikada počinioci nisu pronađeni, pa ne očekujemo ni sada“, kazala je ona.

Podsetimo, sinoć je u Lepini obijena kuća porodice Slavić, dok su ukućani izašli na 10 minuta.

Izvor :
RTV Gracanica, Kosovo onlajn, MC