Jednomesečni pritvor lekaru uhapšenom na Jarinju

Lekaru koji je juče uhapšen na prelazu Jarinje zbog navodnog napada na službeno lice, danas je određen jednomesečni pritvor, potvrdio je za KoSSev njegov advokat Miloš Delević.

O privođenju Srbina N. T. na Jarinju sinoć je prvo izvestila Kancelarija za KiM, navodeći da je on vozio maloletnu decu u opštinu Srbica na porodičnu krsnu slavu.

„Pripadnici Kosovske policije zaustavili su ga zbog nedostajuće dokumentacije za decu, izveli decu iz vozila i maltretirali N. T. pred njima, a kada im se usprotivio, priveli su ga“, tvrde iz Kancelarije.

Hapšenje N. T. u međuvremnu je potvrdila i Kosovska policija, navodeći da ova osoba, inače državljanin Srbije, nije posedovala potrebnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, te da je potom vređala policijske službenike, pa jednom od njih nanela telesne povrede.

Advokat N. T., Miloš Delević, potvrdio je sinoć za KoSSev da je N. T. u međuvremenu saslušan, da mu je određeno 48-časovno zadržavanje, kao i da se tereti za napad na službeno lice.

Osumnjičeni je danas izašao pred sudiju za prethodni postupak.

Delević je u večerašnjem razgovoru kazao za KoSSev da je njegovom klijentu određeno 30-dnevni pritvor.

Tvrdi da je teza tužilaštva bila da je N. T. „napao policajca iz čista mira“.

„N. T. je tvrdio i u sudu i u policiji da je bio sve vreme maltretiran i provociran, te da su ga njih četvorica odveli u jednu malu prostoriju gde je osetio veliki strah, usled čega je napao policajca“, objašnjava Delević.

Kaže da njegov klijent priznaje da je napao službeno lice, ali ne onako kako tužilaštvo tvrdi.

„Ne slažemo se sa tužilaštvom u pogledu činjeničnog stanja, odnosno motiva napada“, rekao je Delević.

Kaže da je odbrana predložila meru jemstva kako bi se N. T. branio sa slobode.

„Sud nije uvažio ovu meru, iako su svi uslovi za to bili ispunjeni“, dodao je Delević, navodeći da je praksa sudova na Kosovu da se osumnjičenima koji su iz centralne Srbije neretko određuje pritvor uz izgovor da ne postoji pravna saradnja sa zvaničnim Beogradom.

Izvor :
Kossev