Iz Pošte u Ugljaru odneto oko 200 hiljada dinara

Nepoznata lica koja su noćas obila objekat Pošte Kosovo Polje u Ugljaru odnela su novac u vrednosti od blizu 200.000 dinara, potvrdio je predsednik Privremenog organa Kosova Polja Aleksandar Trajković.

Kako je objasnio, obijanje Pošte se dogodilo noćas u 3:20, a osim ukradenog novca, pričinjena je i veća materijalna šteta.

“Razbijena su vrata, zaštitna ograda, desilo se rušenje zida, kasa je posečena i pokidana koja je preteška ali je izneta iz prostorije iz Pošte Kosovo Polje koja se nalazi u selu Ugljaru”.

Počinioci ovog incidenta nisu poznati još uvek, a policija je izvršila uviđaj.

“Ne sumnjamo ni na koga ali imajući u vidu da je predsednik najavio isplatu penzija penzionerima na Kosovu i Metohiji, ti počinioci, N.N. lica su pomislila da Pošta drži sav novac tu”.

Međutim, smatra da ovaj događaj šalje i drugu poruku. “Ova uredba Centralne banke Kosova koja je doneta 28. decembra da se dinar zabranjuje je i da se izvrši psihički pritisak na srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji da ovde više Srbija ne postoji i da se etnički očiste, da se isele odavde”, kazao je Trajković.

Izvor :
Kim